Ipari baleset

Összedőlt egy óriási daru Manhattanben

Összeomlott egy egész épületblokknyi szélességűre kinyújtott daru New York belvárosában. Egy ember meghalt a balesetben, további két sérültet már kórházba szállítottak.

2016.02.05 16:44ma.hu


A darut egy egész háztömbnyi hosszúságúra kinyújtották az építési munkálatok alatt, így az egész utca romokban hever - írja a hirado.hu.

Helyi idő szerint fél 9-kor dőlt össze, maga alá temetett egy járművet, és több embert megsebesített.Egy ember meghalt a balesetben, két sérültet kórházba szállítottak. A New York-i tűzoltóállomás szerint az áldozat egy járműben ült, mikor rádőlt az óriási daru.Az egyik szemtanú a Daily News hírportálnak elmondta, hogy történt a baleset:

"Épp az út túloldalán várakoztam, hogy zöld legyen a lámpa. Ha elértem volna az előzőt, biztosan maga alá temetett volna a daru. Mikor összedőlt, pont olyan volt, mint egy lavina, vagy mikor a sok hó miatt beszakad egy ház teteje."

Több mint 100 tűzoltó érkezett a helyszínre harminc járművön, a környező utcákat lezárták, a forgalmat elterelték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.