Örök életére tolószékbe kényszerült

23 millió dollárt ítéltek a tévedésből lelőtt férfinak

Hatalmas összeget, több mint 23 millió dollárt ítélt oda egy rendőri hiba miatt lebénult fekete férfinak a floridai szövetségi bíróság.

2016.02.04 11:24ma.hu
Screenshot

Polgári jogsértést követett el a floridai rendőr, amikor 2013-ban tüzet nyitott a 22 éves fekete férfira, és egész életére tolószékbe kényszerítette - döntött a Palm Beach-i esküdtszék szerdán.

A járőrkocsi beépített kamerája felvette, ahogy a rendőr megállítja, majd lelövi a 22 éves férfit.

Dontrell Stephens Palm Bach környékén biciklizett, mikor egy megyei sheriff megállította, és egy csekket készült kiállítani a férfinak a forgalom akadályozása miatt. Mikor a szabálysértő az övéhez nyúlt, a rendőr szerint egy fegyvernek látszó fekete tárgyat húzott elő - írta a Sky News-ra hivatkozva a Hirado.hu.

A tárgyaláson a sheriff váltig állította, hogy sajnálja az incidenst, de nem ő a hibás. Ügyvédje szerint is érthető okból rántott fegyvert.

A hatalmas összegről szóló ítélet végrehajtása nem lesz egyszerű, az ügyész minden bizonnyal megtámadja a döntést, de jogerős döntés esetén a floridai törvényhozás jóváhagyása is szükséges ilyen magas pénzösszeg kifizetésénél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.