Idős kora ellenére

Kongresszusi küldöttnek választották Fidel Castrót

Az egykori államfő 89 éves és beteg, 2006 óta visszavonult. Így nem valószínű, hogy részt vesz az áprilisi pártkongresszuson.

2016.02.04 10:00MTI

Idős kora ellenére Fidel Castrót választotta küldöttjének egy Santiago de Cuba-i pártszervezet a Kubai Kommunista Párt közelgő kongresszusára.

A megrendült egészsége miatt 2006 óta visszavonultan élő volt államfőt, egykori forradalmárt, aki közel fél évszázadon át irányította a karibi szigetország kommunista rendszerét, egyhangúlag választották kongresszusi küldötté az ország keleti részén fekvő nagyváros egyik körzetében - jelentette szerda este a Prensa Latina kubai hírügynökség.

Kérdéses azonban, hogy a 89 éves, beteg Fidel Castro valóban tevékenyen részt tud-e majd venni az április közepén kezdődő pártkongresszuson.

Az általa győzelemre vitt 1959-es forradalmat követően Fidel Castro közel fél évszázadon át irányította a karibi szigetországot, majd 2006. július 31-én átengedte a vezetést öccsének, Raúl Castrónak.

A 84 éves jelenlegi elnök az elmúlt években óvatos piacgazdasági reformokkal próbálta fellendíteni az ország gyengélkedő gazdaságát, és vezetésével Kuba tavaly felújította diplomáciai kapcsolatait az Egyesült Államokkal.

A kubai állampárt áprilisi kongresszusán várhatóan felülvizsgálják és korrigálják majd a megkezdett reformprogramot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.