Illegális bevándorlás

Tovább szigorítanak a migránsok ellenőrzésén a balkáni útvonalon

Macedónia, valamint a nyugat-balkáni útvonalon fekvő többi ország ezentúl nem engedi be azokat a migránsokat, akiknek nincsenek személyi okmányaik, illetve hamis dokumentumokkal utaznak, függetlenül attól, hogy melyik országból származnak.

2016.02.03 16:48MTI

Ebben állapodtak meg Macedónia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria rendőrségeinek vezetői szerdán Szkopjéban a macedón Telma Televízió honlapjának beszámolója szerint.

Goranco Szavovszki, a macedón rendőrség igazgatója a találkozót követő sajtótájékoztatón kiemelte: a cél a gazdasági bevándorlók kiszűrése. Hozzátette, hogy a nyugat-balkáni útvonalon fekvő országok összehangolják regisztrációs tevékenységüket, az egységesített dokumentumok pedig megkönnyítik majd a migránsok ellenőrzését. Emellett a regisztrációkor egy egységes adatbázisba vezetnék be a belépők adatait, amelyet folyamatosan frissítenének. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Görögország is csatlakozik-e a kezdeményezéshez - fűzte hozzá a macedón rendőrség vezetője.

November közepe óta Macedónia, Szerbia és Horvátország is csak azokat engedi be területére, akik háborús övezetből, azaz Szíriából, Irakból vagy Afganisztánból érkeztek. Ily módon azok a migránsok, akik nem tudják bizonyítani, hogy ezekből az országokból származnak, nem léphetnek át a nyugat-balkáni migránsútvonalon fekvő következő országba. A határellenőrzésen január közepén tovább szigorítottak, így a dokumentumokban már a célországnak is szerepelnie kell, és csak azok folytathatják útjukat, akik Németországban vagy Ausztriában kérnének menedéket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.