Pokolgép, tűzharc

Terrortámadás a mogadishui tengerparton: sok halott

Az as-Shabaab vállalta magára az akciót, amelynek során túszokat is ejtettek a támadók.

2016.01.22 07:54MTI

Legkevesebb húsz halottja volt annak a merényletnek, amelyet a szomáliai főváros, Mogadishu egyik tengerparti étterménél követtek el dzsihadista fegyveresek - közölték pénteken a hatóságok.

A támadás csütörtök este kezdődött azzal, hogy egy öngyilkos merénylő működésbe hozta a járművébe rejtett pokolgépet. Ezt követően a fegyveresek lövöldözve behatoltak a Beach View Cafe and Lido Seafood nevű - kormánytisztviselők és a fővárosi elit által szívesen látogatott - étterembe, és túszokat ejtettek.

A szomáliai biztonsági erők röviddel a támadás után a helyszínre érkeztek. Szemtanúk fegyverropogásról számoltak be, miután a hatóságok ostrom alá vették az épületet. A kibontakozó harc péntekre megszűnt. Egyelőre nem tudni, hogy a húsz halottba a hatóságok beszámították-e a megölt támadókat.

A terrortámadás elkövetését a szomáliai as-Shabaab dzsihadista szervezet vállalta magára.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges al-Shabaab több ezer ember haláláért felelős Szomáliában. A szervezet korábban Szomália jelentős részét - a fővárost is - uralta, de az elmúlt években az afrikai uniós katonák segítségével sikerült kiszorítani Mogadishuból és az ország nagyobb városaiból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.