Merényletek Párizsban

Késes merénylőt lőttek le Párizsban

Késsel felfegyverkezve próbált behatolni egy férfi egy párizsi rendőrkapitányságra, akit a rendőrök a helyszínen agyonlőttek. Valószínűleg terrortámadásra készülhetett.

2016.01.07 14:34MTI

Paris Shooting: What We KnowKözzétette: Sky News - 2016. január 7.

A támadó henteskéssel a kezében megrohanta az épület előtt álló rendőröket, és azt kiabálta, hogy "Allahu akbar" (Allah a legnagyobb), mire a rendőrök azonnal agyonlőtték.

Nevük mellőzését kérő rendőrségi források elmondták, hogy a férfi ruházatában vezetékek futottak, ezért azt gyanították, hogy robbanómellény is lehet rajta.

A tűzszerészek később megállapították, hogy a támadónál nincs robbanóanyag, a rajta lévő szerkezet utánzat. A támadót egyelőre nem azonosították.

Egy szintén név nélkül nyilatkozó rendőr azt is elmondta, hogy valószínűleg nem egyszerű bűncselekményről, hanem terrortámadásról van szó.

Az M1 párizsi tudósítója azt mondta: a környék egyelőre le van zárva, senkit nem engednek a helyszín közelébe, a környező házakat, iskolákat kiürítették. Szemtanúk arról számoltak be, hogy több elkövetőt is láttak, ezt a rendőrség nem erősítette meg.

Egyelőre nincs hír arról, hogy valakit keresnének. Többen attól tartanak, hogy a mostani esemény egy "következő terrortámadás indítása volt".

A férfi pontosan egy évvel a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap szerkesztősége ellen elkövetett terrortámadás után támadt a rendőrségre. Az egyik rendőrségi szakszervezet tisztviselője elmondta: a két rendőr életét is kioltó támadás évfordulóján nagy a feszültség a testületben. "Folyamatos a riadókészültség" - magyarázta Yvan Assioma.

Nem sokkal a támadás előtt Francois Hollande francia elnök arról beszélt, hogy a terrorizmus továbbra is "félelmetes fenyegetést" jelent az országra, a rendőrök, csendőrök vagy tűzoltók ellen elkövetett támadások nem hétköznapi bűncselekmények, hanem a köztársaság ellen elkövetett merényletek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.