Gyász

Elhunyt Jason Wingreen, Boba Fett hangja

Karácsonykor távozott az élők sorából Jason Wingreen, aki nem utolsó sorban a Star Wars egyik legendás karakterének kölcsönözte hangját.

2016.01.03 05:46ma.hu

Meghalt Jason Wingreen, aki többek között A Birodalom visszavágban a mandalori fejvadásznak, Boba Fettnek volt a „magyarhangja”, emellett persze több mint 200 alkotásban szerepelt, például a Twilight Zone-ban és egy Star Trek epizódban is.

Bár sokan nem tartják Boba Fettet jelentős karakternek, azért valljuk be, hogy egyedi hajója, páncélja és megjelenése sokak fantáziáját megmozgatta. Ráadásul közvetetten szerepe van abban is, hogy létrejöttek a klónok, mert általuk alakult meg a Galaktikus Birodalom.

Érdekesség, hogy Wingreen eredetileg Yoda szerepére jelentkezett, aztán pedig csak 2000-ben lett nyilvános, hogy az ő hangján szólalt meg Boba Fett, addig nem szerepelt egyetlen stáblistán sem. 95 éves volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.