Névtelen jótevő Japánban

Kétezer lottószelvény az árvízkárosultaknak

A 600 ezer jenért (1,4 millió forint) vásárolt lottószelvényeket egy névtelenül maradt jótevő ajánlotta fel.

2015.12.29 19:31MTI

Kétezer, a népszerű újévi lottóra szóló szelvényt talált egy idős nő egy papírzacskóban Tocsigi japán város mélygarázsának felvonójában; a 600 ezer jenért (1,4 millió forint) vásárolt lottószelvényeket egy névtelenül maradt jótevő ajánlotta fel árvízkárosult parasztoknak.

A Jumbo nevű, december 31-én kihúzott újévi lottó főnyereménye 1 milliárd jen (2,38 milliárd forint). A névtelen adományozó a szelvényekhez egy levelet is mellékelt, amelyben arra kéri a Tokiótól északra fekvő város vezetőit, hogy az esetleges nyereményeket fordítsák azoknak a földműveseknek a megsegítésére, akiknek felhőszakadások okoztak nagy károkat a közelmúltban. Az özönvízszerű nyári esőzésekben hét ember vesztette életét és ezer lakóház dőlt össze a prefektúrában. Az eső okozta áradások miatt nagy károk keletkeztek a mezőgazdaságban is.

A tocsigi polgármesteri hivatal egyelőre öt hónapra a rendőrségnél helyezte letétbe a jótékony célra felajánlott lottószelvényeket. Ha ez idő alatt az esetleges nyereményekért sem az adományozó, sem a megtaláló nem jelentkezik, a pénzt átadják a prefektúrának a megjelölt célra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.