Terrorizmus

Izraeli légicsapásban meghalt a Hezbollah egyik ismert tagja

Az izraeli légierő rakétái vasárnap hajnalban leromboltak a Damaszkusz Dzsaramana nevű peremkerületében egy épületet.

2015.12.20 10:23MTI
Syrian Truth Fb-oldal

Damaszkuszban végrehajtott izraeli légicsapásban életét vesztette Szamir Kantar, a Hezbollah libanoni síita szervezet egyik ismert tagja, aki 1979-től a 2008-ban lebonyolított fogolycseréig börtönben volt a zsidó államban - közölte vasárnap a Hezbollah.

Az izraeli légierő rakétái vasárnap hajnalban leromboltak a Damaszkusz Dzsaramana nevű peremkerületében egy épületet, amelyben Kantar és nyolc másik, a Hezbollahhoz tartózó fegyveres tartózkodott.

Kantar 2008-ban, huszonkilenc éves izraeli fogság után, két elrabolt izraeli katona holttestének visszajuttatása fejében került vissza Libanonba, ahol a Hezbollah fegyveres szárnyának lett az egyik vezetője.

Ő hajtotta végre 1979-ben, tizenhat éves korában az észak-izraeli Naharia tengerparti városban az ország történetének egyik legbrutálisabb túszejtő terrorakcióját: puskájával szétverte egy elrabolt négyéves kislány fejét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.