Ferenc pápa 79 éves

Születésnapját ünnepelte a pápa

Citromtortával, énekkel, tangóval ünnepelte 79. születésnapját csütörtökön Ferenc pápa.

2015.12.17 18:10MTI

Jorge Mario Bergoglio a bíborosok körében vágta fel a tortát a Santa Marta-házban, ahol él - közölte Federico Lombardi, a Vatikán szóvivője. A sütemény a Vatikán közvetlen közelében lévő egyik cukrászdából származik, és a december 8-án kezdődött szentév logója díszítette.

A pápa születésnapján sem pihen: a római Termini főpályaudvaron kialakított, hajléktalanokat segítő új pihenőhely péntekre tervezett látogatására készül.

Már a szerdai általános audiencián is felköszöntötték a pápát, Valentina Alazrakitől, a Televisa mexikói médiaközpont vatikáni tudósítójától kapott születésnapi tortát is, melyet a "mexikói nép" küldött. Ők februárban várják Ferenc pápát.

A Szent Péter téren szerdán az audiencián 15 ezer zarándok gyűlt össze, akik dalban kívántak boldog születésnapot a pápának. A téren háromezer tangótáncos is megjelent, hogy az argentin származású pápa tiszteletére táncoljanak.

Ferenc pápa többször elmondta, hogy fiatalkorában tangózott és nagyon szerette Astor Piazzolla zenéjét. Egy spanyol énekescsoport rögtönzött koncerttel köszöntötte a pápát, aki 1936. december 17-én született Buenos Airesben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.