Szentév, Ferenc pápa

"A szent kapu megnyitása erős jelképes gesztus"

1965. december 8-án zárult le a II. Vatikáni Zsinat, amely az egyház kapuit "kitárta a világ felé".

2015.12.08 11:15MTI
Forrás: Youtube

A szent kapu megnyitása egyszerű, de jelképekben annál erősebb gesztus, segít felfedezni az Úr irgalmasságának mélységét - jelentette ki Ferenc pápa kedden a Szent Péter téren az irgalmasságnak szentelt rendkívüli szentévet megnyitó mise homíliájában.

Az egyházfő úgy fogalmazott: a szent kapun való átlépés segít "felfedezni az Úr irgalmasságának mélységét, amely mindenkit befogad".

Ferenc pápa azt szorgalmazta, hogy az emberek is hasonlóképpen cselekedjenek, vagyis ítélkezés helyett a másik iránti irgalmasságot helyezzék a legelső helyre.

Emlékeztetett, hogy 1965. december 8-án zárult le a II. Vatikáni Zsinat, amely az egyház kapuit "kitárta a világ felé". A zsinat "igazi találkozás volt az egyház és korunk emberei között" - jelentette ki a pápa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.