Légi közlekedés

Nem szállít izraeli állampolgárokat a Kuwait Airways

A Kuwait Airways légitársaság úgy döntött, hogy inkább megszünteti a New York és a londoni Heathrow repülőtér közötti járatát, mint hogy fel kelljen engednie a repülőgépeire izraeli állampolgárokat.

2015.12.17 07:13MTI

Az amerikai közlekedési miniszter szeptemberben levelet küldött a légitársaságnak, és ebben felszólította, hogy hagyjon fel az izraeli állampolgárokkal szembeni hátrányos megkülönböztetéssel."A Kuwait Airways azáltal, hogy járatot közlekedtet az Egyesült Államok és Nagy-Britannia között, használja az amerikai létesítményeket és szolgáltatásokat, ebből következően tiszteletben kell tartania az ország törvényeit, közöttük az indokolatlan diszkrimináció tilalmát" - olvasható a levélben.

Az amerikai minisztérium szóvivője megerősítette az AFP-nek: a felszólítás után a Kuwait Airways tájékoztatta az amerikai hatóságokat arról, hogy megszünteti a New York és London közötti járatát.

Az ügy úgy kezdődött, hogy a légitársaság 2013-ban nem volt hajlandó repülőjegyet eladni egy izraeli állampolgárnak. A társaság jegyfoglaló rendszere ugyanis nem engedi, hogy valaki izraeli útlevéllel vásároljon. Az amerikai hatóságok már akkor megkeresték a légitársaságot, amely azt válaszolta, hogy csupán meg akar felelni a kuvaiti törvényeknek. Az arab ország törvényei ugyanis tiltják, hogy kuvaiti cégek bármilyen kereskedelmi kapcsolatba kerüljenek olyan természetes vagy jogi személyekkel, amelyek Izraelben vannak bejegyezve, illetve akik izraeli állampolgárok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.