Novemberben megölték Dieselt

Képzett rendőrkutyát ajándékozott egy amerikai cég a francia rendőrségnek

Képzett rendőrkutyát ajándékozott egy texasi kutyakiképző cég a francia rendőrségnek, amely nemrég Oroszországtól is kapott egy kölyök német juhászt a novemberben megölt francia rendőrkutya, Diesel helyébe.

2015.12.16 14:31MTI

A houstoni székhelyű K9s4COPs kedden adta át a Liberté névre keresztelt malinois-t a washingtoni francia nagykövetségnek. A képzett rendőrkutyát a hétéves, Diesel nevű belga juhász utódjának szánták.

Dieselt terroristák lőtték le a Saint-Denis párizsi elővárosban november 18-án végrehajtott terrorellenes akció során, amelynek célpontja a 130 emberéletet követelő párizsi támadások feltételezett fő szervezője volt.

A hónap elején Oroszország egy kölyök német juhászkutyát ajándékozott a moszkvai francia nagykövetnek, hogy a szimbolikus lépéssel fejezze ki tiszteletét és szolidaritását Diesel iránt. A kutya egy orosz tündérmesében szereplő lovag után a Dobrinya nevet kapta, amely az erőt, a jóságot, a bátorságot és a feltétlen hűséget fejezi ki.

A francia rendőrség a Twitter közösségi portálon jelentette be novemberben a Raid elitkommandó hétéves belga juhászának halálát, közzétéve az állat fotóját is.

Órákon belül sok ezren fejezték ki együttérzésüket a Je Suis Charlie (Hebdo) mintájára alkotott JeSuisChien (Én is kutya vagyok) üzenettel, de előfordultak a JeSuisDiesel, a RIPDiesel vagy a PrayForDiesel posztok is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.