Talibán

Megtámadták az afganisztáni Kandahár repülőterét

Tálib lázadók megtámadták a dél-afganisztáni Kandahár repülőterét, és harcba bocsátkoztak a biztonsági erőkkel.

2015.12.08 19:49MTI

Megszálltak egy iskolát

"Számos lázadó megszállt egy iskolát, ahonnan tüzet nyitottak a reptérre" - mondta a helyi kormányzó szóvivője, aki hozzáfűzte: egyelőre nincsenek jelentések áldozatokról. Kari Juszuf Ahmadi, a szélsőségesek egyik szóvivője szerint néhány öngyilkos támadó betört a repülőtér területére és harcba bocsátkoztak a biztonsági erőkkel.

Öngyilkos merénylők robbantottak egy rendőrőrsnél

A repülőtér elleni támadás előtt két öngyilkos pokolgépes merénylet is történt egy rendőrőrs ellen Kandahárban, amely város hagyományosan a tálibok egyik fellegvárának számít.

A bizonytalan helyzet miatt maradnak a NATO katonái

Az egyre rosszabb biztonsági helyzetre való tekintettel a NATO korábban úgy döntött, hogy a jelenlegi 12 ezer tagú afganisztáni katonai kontingensének létszámát gyakorlatilag változatlanul fenntartja a következő évben is.

A tálib lázadók szeptember végén rövid időre elfoglalták az észak-afganisztáni Kunduzt. A várost csak napokkal később tudták visszafoglalni nemzetközi támogatással az afgán csapatok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.