Merényletek Párizsban

Visszatért a vérengzés helyszínére az Eagles of Death Metal

A kaliforniai zenekar párizsi koncertjén öltek meg 89 embert felfegyverzett terroristák a Bataclan színházban november 13-án.

2015.12.08 18:39MTI
screenshot

A kaliforniai együttes tagjai, akik egy öltözőben vészelték át a terrortámadást, és sértetlenül kerültek ki a vérengzésből, kedden egymást átölelve, csendesen emlékezve rótták le kegyeletüket a Bataclanban rendezett vérfürdő áldozatainak emlékhelyévé lett színház előtt. A zenekar tagjai maguk is virágokat helyeztek el a színház bejáratánál, némelyikük könnyezve olvasta az áldozatoknak emléket állító búcsúüzeneteket.Az amerikai rockzenekar váratlanul utazott Párizsba, hogy közreműködjék a U2 együttes négyrészes párizsi koncertsorozatának utolsó előadásán. A novemberi párizsi merényletek idején a U2 is Párizsban koncertezett, de a négyrészes sorozat két előadása a terrorakció nyomán bevezetett rendkívüli állapot miatt elmaradt."Bemutatok önöknek néhány embert (az Eagles of Death Metal tagjait), akiknek az élete örökre összefonódott ezzel a várossal - mondta a hétfői koncert bevezetőjében Bono, a U2 frontembere. - Három héttel ezelőtt megfosztották őket a színpadtól, de mi ma este felajánljuk nekik a miénket."

Az Eagles of Death Metal zenekarnak a hétfői volt az első fellépése a vérfürdőbe torkolló november 13-i rendezvény óta. Az együttes egyik tagja nemrégiben azt mondta, hogy szeretnének visszatérni a Bataclan színpadára, amikor az újra megnyitja kapuit a közönség előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.