Merényletek Párizsban

Az Eagles of Death Metal akar elsőként fellépni, ha újra kinyit a Bataclan

"Alig várom, hogy újra ott énekeljek. A barátaink jöttek el, hogy rock and rollt hallgassanak, és megölték őket. Vissza akarunk menni oda."

2015.11.26 10:22MTI
Facebook Official

Az Eagles of Death Metal amerikai rockegyüttes akar elsőként fellépni, ha újra kinyit a párizsi Bataclan rendezvényközpont - mondta el Jesse Hughes, a zenekar énekese a Vice-nak adott interjújában.

November 13-án három felfegyverzett terrorista támadta meg a Bataclant, ahol az együttes koncertezett, 89 embert gyilkoltak meg.

"Alig várom, hogy újra ott énekeljek. A barátaink jöttek el, hogy rock and rollt hallgassanak, és megölték őket. Vissza akarunk menni oda" - idézte a BBC News az énekes szavait.

Hughes azt is részletesen leírta, mi történt a támadás éjszakáján: "Láttam az egyik terroristát, amikor menekülni próbáltam. Megfordult és rám irányította a fegyvert, de a lövedék az ajtókeretet érte.

A zenekar minden tagja életben maradt. Matt McJunkins basszusgitáros néhány nézővel együtt egy szobába futott, mikor ki akart jutni az épületből.

"A helyiségben már vérző sebesültek voltak, mikor odaértünk. Néhány székkel és egy kis hűtőszekrénnyel elbarikádoztuk az ajtót. Valaki hagyott benne egy üveg pezsgőt, azt használtuk volna fegyverként. Folyt a vér a padlón mindenütt" - emlékezett vissza McJunkins.

Azt is elmondta, hogy a lövöldözés 10-15 percig tartott és egyre közelebbről hallatszottak. Majd egy robbanásról beszélt, ami megrázta az egész szobát. Az egyik terrorista robbantotta fel magát.

Julian Dorio dobos az első lövések hatalmas erejét említette: "Puskapor szaga csapta meg az orromat. Megláttam két fegyverest, akik folyamatosan tüzeltek a közönségre. A színpad széle felé kúsztam hason".

Az Eagles of Death Metalt 1998-ban alapította Hughes és Joshue Homme, aki nem volt ott a párizsi koncerten. A Vice riporterének megmutatta az egyik sms-t, amit azon az éjszakán kapott: "Mindenkire lőttek. Túszokat ejtettek. Csupa vér vagyok".

A zenekar párizsi koncertjén az 1500 főt befogadó rendezvényközpontban telt ház volt a terrortámadás idején.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.