Terror

Két héttel a mészárlás előtt közel 30 ezer dollárt kapott a muszlim család

Pontosan 28.500 dollár összeg került a San Bernardinoban történt lövöldözés tetteseinek bankszámlájára, mindössze két héttel a terrortámadás előtt.

2015.12.08 15:31ma.hu

A Fox News híre szerint még nem tudni, hogy kölcsönről van szó, vagy fizetségről, de az biztos, hogy 28.500 dollár érkezett november 18-án Syed Farook WebBank.com számlájára.

Két nappal később, Farook felvett 10.000 dollárt készpénzben, majd befizette a San Bernardino-i Union Bank fiókjába. Ezt követően a többi pénzből legalább három utalást végrehajtott, például 5000 dollárt küldött anyjának.

Azt még vizsgálják, hogy a készpénzben felvett 10 ezerből fizette-e a fegyvereket, amiket a mészárláshoz használtak.

Itt éltek a kisbabájukkal

A 27 éves Tashfeen Malik és férje, a 28 éves Syed Rizwan Farook szerdán 14 embert megölt, 21-et megsebesített a dél-kaliforniai San Bernardino megyei egészségügyi dolgozók munkahelyi bankettjén, majd életét vesztette a rendőrökkel vívott tűzharcban. Sajnos, a nyomokat tönkretették a tettesek lakásában, miután a főbérlő beinvitálta a médiát. A szakértők szerint a támadást biztosan az Iszlám Állam ihlette, Tashfeen Malik ugyanis elkötelezte magát a terrorista szervezethez, a nyomozók szerint a nő a Facebookon álnéven posztolta az Abu Bakr al-Bagdadinak tett hűségesküjét.

Screenshot

A pakisztáni Malik Szaúd-Arábiában élt, mielőtt férjhez ment a szintén pakisztáni szülőktől, de az Egyesült Államokban született, amerikai állampolgárságú Farookhoz. A pár terepjárójában több mint 1600 lőszert, a lakásukon pedig további több mint háromezer lőszert, tizenkét csőbombát és több száz olyan eszközt és alkatrészt találtak, amelyek robbanószerkezetek gyors házi összeszereléséhez szükségesek. Emellett a merénylet helyszíneként szolgáló épületben találtak három már összeszerelt, távirányítással működésbe hozható robbanószerkezetet is, amelyek szerencsére nem léptek működésbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.