Ihletet kaptak a terrorista merénylők

Az Iszlám Állam tehet a San Bernardinóban történt fegyveres támadásról

Nézze meg a lakást, ahol az Iszlám Államnak hűségesküt tett mészárosnő és családja élt.

2015.12.05 15:37ma.hu

A 27 éves Tashfeen Malik és férje, a 28 éves Syed Rizwan Farook szerdán 14 embert megölt, 21-et megsebesített a dél-kaliforniai San Bernardino megyei egészségügyi dolgozók munkahelyi bankettjén, majd életét vesztette a rendőrökkel vívott tűzharcban. Sajnos, a nyomokat tönkretették a tettesek lakásában, miután a főbérlő beinvitálta a médiát. A szakértők szerint a támadást biztosan az Iszlám Állam ihlette, Tashfeen Malik ugyanis elkötelezte magát a terrorista szervezethez, a nyomozók szerint a nő a Facebookon álnéven posztolta az Abu Bakr al-Bagdadinak tett hűségesküjét. Arra eddig nem volt bizonyíték, hogy közvetlen köze lenne hozzá a dzsihadista terrorszervezetnek, minden bizonnyal ezt már meg sem találják a hátramaradt kuplerájban, hiszen amellett, hogy a média mindent összefogdosott, az utcáról is keveredtek közéjük kíváncsi járókelők.

Fotó: screenshot

Ahogy kinyílt az ajtó, a helyi és a nemzetközi sajtómunkások berontottak a lakásba és élő egyenes adásban mutatták be a muszlim család által hátrahagyott otthont.

Fotó: screenshot

Egy MSNBC-riporter átvizsgálta a tettesek íróasztalán található tárgyakat, a CNN újságírója jogosítványokról és egyéb személyi iratokról beszélt. A fotósok az ágyon maradt papírdarabokat állták körbe gépeikkel.

Fotó: screenshot

Egy másik kamera a babaágyat filmezte, a párnak ugyanis volt egy hathónapos kislánya. A CNN stábja muszlim imafüzért is talált.

Fotó: screenshot


Fotó: screenshot

A pakisztáni Malik Szaúd-Arábiában élt, mielőtt férjhez ment a szintén pakisztáni szülőktől, de az Egyesült Államokban született, amerikai állampolgárságú Farookhoz.

Fotó: screenshot


Fotó: screenshot

A pár terepjárójában több mint 1600 lőszert, a lakásukon pedig további több mint háromezer lőszert, tizenkét csőbombát és több száz olyan eszközt és alkatrészt találtak, amelyek robbanószerkezetek gyors házi összeszereléséhez szükségesek. Emellett a merénylet helyszíneként szolgáló épületben találtak három már összeszerelt, távirányítással működésbe hozható robbanószerkezetet is, amelyek szerencsére nem léptek működésbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.