Szakértő

Terrorizmus: innen érkezik a legtöbb fegyver

A legális és illegális piacon is "pörgés" van.

2015.12.06 11:07MTI

Varga Zoltán, a Globserver Stratégia- és Védelemkutatás Fejlesztő Kft. igazgatója szerint Szerbia és Ukrajna felől érkezhet a legtöbb fegyver az országba, és ezeket az eszközöket könnyen át tudják csempészni a határon.

A szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, gépjárművekben szétszerelve és egyben, valamint gyalogosan is át lehet hozni a határon akár sorozatlövő fegyvereket. Ebből a szempontból Szerbia és Ukrajna a gócpont, előbbi helyen a balkáni háború utáni fegyverlopások, utóbbi országban a folyamatban lévő háború miatt könnyű illegálisan fegyverhez jutni.

Elmondta azt is, hogy Magyarországon van az egyik legszigorúbb fegyvertörvény, ennél erősebb szabályokat nehéz lenne hozni. A fegyverkereskedelmet nehéz megakadályozni, mert az eladók mindig új módszereket találnak ki és most a legális és illegális piacon is "pörgés" van - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.