Terrorizmus

Nagyot lépett Azerbajdzsán

Azerbajdzsán megfosztja állampolgárságuktól a terrorizmusban részes állampolgárait.

2015.12.04 15:11MTI

A bakui parlament törvényt fogadott el pénteken arról, hogy megfosztják állampolgárságuktól azokat az azerbajdzsáni állampolgárokat, akik terrorista tevékenységben vagy más országok vallási jellegű konfliktusaiban vesznek részt.

Az állampolgársági törvény módosításán kívül a parlament törvényt fogadott el a vallási szélsőségesek elleni küzdelemről is. Az utóbbi jogszabály értelmében büntethető az, aki vallási ürüggyel tesz kísérletet arra, hogy az ország társadalmi-politikai illetve alkotmányos rendjét megbontsa.

Az illetékes parlamenti bizottság elnöke szerint a jogszabályok elfogadása nem áll összefüggésben a múlt héten, a Baku melletti Nardaranban végrehajtott rendőrségi akcióval, amelyet egy titkos radikális csoport, az Iszlám Egység ellen indítottak. 

A bizottsági elnök megjegyezte: a korábban titokban működő szélsőségesek ma már egyre gyakrabban próbálkoznak azzal, hogy nyíltan tevékenykedjenek.

Hozzáfűzte a jogszabályokat éppen azért hozták, hogy gátat szabjanak ennek. A nap folyamán az ausztrál parlament is hasonló törvényt fogadott el a terrorizmushoz köthető tevékenységet folytató kettős állampolgárairól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.