Terrorizmus

Sajtótájékoztatóján végeztek ki egy közismert kurd ügyvédet

Ismeretlen fegyveresek agyonlőttek egy, a kurdok ügye mellett elkötelezett ügyvédet, aki éppen sajtótájékoztatót tartott a zömében kurdok által lakott délkelet-törökországi Diyarbakirban.

2015.11.28 17:38MTI
Twitter Tahin Elci

Tahir Elcit, a helyi ügyvédi kamara elnökét fejbe lőtték, amikor nyilatkozatot olvasott fel a sajtó képviselői előtt - közölték kórházi források és szemtanúk.

A fegyveresek tüzet nyitottak Elcitre és vele együtt ügyvédek egy csoportjára. A rendfenntartók azonnal beavatkoztak, a lövöldözésben több újságíró és legkevesebb három rendőr megsebesült. A tettesek elmenekültek, kézre kerítésükre rendőrségi hajsza indult.

Az ügyvéd ellen októberben eljárás indult, mert a televízióban azt mondta a betiltott, a kurd autonómiáért fegyveres harcot folytató Kurdisztáni Munkáspártról (PKK), hogy "nem terrorista szervezet". Október 20-án irodájában őrizetbe vették, majd "terrorizmus védelmezése a sajtó útján" jogcímen egy isztambuli bíróság vádat emelt ellene, de - bírói felügyelet mellett - szabadlábon maradt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.