Mad Max

Nézze meg, milyen poszt-apokaliptikus golyóálló járművel közlekedik a kurd halálosztag

A kurdok Mad Max filmet idéző páncélozott járművekkel közlekednek Irakban.

2015.11.27 08:54ma.hu
Az "eredeti" @WhiteSusane

A szükség a találékonyság szülőanyja - jól mutatja ezt az a két golyóálló jármű, amivel a kurdok Irak területén közlekednek. Az úgynevezett halálosztag két olyan teherautót is alkotott, amik képesek ellenállni a szélsőséges dzsihádisták által barkácsolt robbanószerkezeteknek.

A kurd homemade-változat (Twitter)

A kurd önvédelmi erők (pesmergák) már átvették az ellenőrzést az észak-iraki Szindzsár központja felett, és elűzték onnan az Iszlám Állam dzsihadista szervezet harcosait. Most észak felé tartanak, az út viszont tele van kihívásokkal, bombákkal, aknákkal, öngyilkos merénylőkkel.

A páncélozott harckocsikat hat hónap alatt építették meg, majd páncéltörőkkel és számos fegyverrel szerelték fel őket, belül pedig matracokkal bélelték a robbanások tompítása érdekében.

A kurdoknak már sikerült elfoglalniuk egy stratégiai jelentőségű észak-iraki útszakaszt, amivel elvágták az Iszlám Állam egyik fontos utánpótlási vonalát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.