Rettegés és félelem

Terror borult Európára

Az Iszlám Állam Párizst fenyegeti, Brüsszelben a legmagasabb fokú terrorkészültség lépett életbe. Több európai nagyvárosban is bombariadó volt. Egy török gép bombafenyegetés miatt Kanadában volt kénytelen landolni.

2015.11.22 11:51MTI

Drámai a helyzet Brüsszelben. A legmagasabb szintű riadót rendelték el, miután a párizsihoz hasonló terror-támadásokra készülhetnek terroristák. Bezártak áruházakat, szórakozóhelyeket, kávézókat, leállt a metró, arra kérnek mindekit, hogy ha teheti maradjon otthon. Az utcákon állig felfegyverzett, golyóálló mellényes rendőrök és katonák járőröztek tegnap.

Újabb fenyegetést kapott Párizs az Iszlám Államtól. Egy belga napilap szerint a várható merényletek súlyosabbak lesznek mint a 2001 szeptember 11-ei Amerika elleni támadás. Hivatalos forrásból nem erősítették meg a fenyegetésről szóló híreket. Bombariadó volt egyébként több európai nagyvárosban is, így a többi közt Berlinben és Luxemburgban.

Felhatalmazást adott az ENSZ biztonsági tanácsa az Iszlám Állam és az Al-Kaida szíriai szárnya elleni támadásra. Egyhangú döntést hozott erről a BT. A gyakorlatban persze már eddig is bombáztak a nemzetközi koalíció gépei és az oroszok is.

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre a török légitársaság egyik gépe Kanadában. A járat New Yorkból Isztambulba tartott 256 utassal a fedélzetén.

Megszakadt a Krím-félsziget áramellátása Ukrajna felől. Egyelőre nincs pontos értesülés arról, mi az oka az áramkimaradásnak, de a sajtó közlése szerint ismeretlenek felrobbantották a Krímet árammal ellátó távvezetékek oszlopait. A helyzet rendezésére minden tartalék energiaforrást felhasználnak, mobil áramfejlesztőket és pótlólagos erőműveket. A kórházak áramellátása egyelőre biztosított, de a félsziget nagyvárosaiban nincs közvilágítás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.