Újabb merénylet

Három embert agyonlőtt egy palesztin Ciszjordániában

Egy palesztin merénylő agyonlőtt három embert Ciszjordániában csütörtök délután, köztük egy amerikai turistát és egy palesztint is.

2015.11.19 18:21MTI

Helyi médiaértesülések szerint a merénylő a Jordán folyó nyugati partján - palesztin területen -, Gus Ecjón településnél egy közlekedési dugóban veszteglő autók utasait vette célba fegyverével. A lövöldözésben a halálos áldozatok mellett négy ember könnyebben megsebesült, őket kórházba szállították.

A halálos áldozatok egyike egy 18 éves amerikai turista, a másik egy ötvenéves izraeli férfi, a harmadik pedig az egyik autó palesztin utasa.

A jelentések szerint a palesztin merénylő előbb az autójából tüzelt, majd belehajtott az ott álló járművekbe. Végül kiszállt és tovább lövöldözött, de a helyszínre érkező biztonságiak ekkor lelőtték.

Csütörtökön ez már a második merénylet volt: Tel-Aviv déli részén egy iroda- és üzletközpontban egy palesztin késével ölt meg két izraelit.

A szeptember közepe óta tartó erőszakhullámban már tizenhét izraeli és nyolcvankét palesztin vesztette életét, a palesztinok közül ötvenkettőt merényletek végrehajtása közben vagy után öltek meg az izraeli biztonsági erők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.