Merényletek Párizsban

Izrael és a palesztinok szolidárisak a francia néppel a párizsi merényletek után

Az izraeli kormány és az izraeli ellenzék, valamint a palesztin elnök szolidaritásáról biztosította Franciaországot a péntek párizsi merényletek után.

2015.11.14 10:42MTI

Benjámin Netanjahu kormányfő kijelentette, hogy Izrael vállvetve harcol a franciákkal a terror ellen.

"Izrael szorosan áll Francois Hollande francia elnök és a francia nép mellett a terrorizmus elleni harcban"- mondta az izraeli miniszterelnök.

Jichák Hercog, az ellenzéki balközép Cionista Tábor és a parlamenti ellenzék vezetője a francia nagykövetnek fejezte ki részvétét a párizsi merényletek után.

"Együtt érzünk Franciaországgal és mélyen osztozunk a francia nép fájdalmában a szabadság ellen a múlt éjjel elkövetett rettenetes és aljas bűncselekmény után" - mondta Hercog.

"A sátáni terror nem ismer határokat, csak a nemzetek bátor és kitartó együttműködésével irthatjuk ki. Izrael mindent elkövet, hogy segítse ezt a küzdelmet" - tette hozzá az izraeli politikus.

Mahmúd Abbász palesztin elnök Twitter-üzenetben ítélte el a vérontást, s fejezte ki együttérzését és szolidaritását a francia néppel és kormányával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.