Bernard Cazeneuve

Merényletek Párizsban - újabb 128 házkutatás, tíz ember őrizetben

A francia belügyminiszter szerint a titkosszolgálatok nem hibáztak.

2015.11.17 09:53MTI

A francia hatóságok a párizsi merényleteket követően kihirdetett rendkívüli állapot keretében 128 helyen tartottak házkutatást keddre virradó éjjel és tíz embert őrizetbe vettek - mondta Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter a France Info hírrádióban.

Az előző éjjel 23 embert állítottak elő és 31 fegyvert foglaltak le, valamint 18 helyen találtak kábítószert az országszerte végrehajtott 168 razziában.

A belügyminiszter visszautasította azt a feltételezést, hogy a titkosszolgálatok hibájából következett be a 129 áldozattal és több mint 350 sebesülttel járó merénysorozat múlt péntek este a francia fővárosban. "Nulla kockázat nem létezik" - fogalmazott Bernard Cazeneuve.

Azt is elmondta, hogy jelenleg "115 ezer rendőr, csendőr, katona ügyel a franciák védelmére országszerte".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.