Merényletek Párizsban

Alabama nem hajlandó szír menekülteket befogadni

Az alabamai kormányzó bejelentette, hogy a pénteki párizsi merénylet után nem hajlandó szíriai menekülteket beengedni az államba.

2015.11.16 16:11MTI

Az Egyesült Államok déli szövetségi államának kormányzója közleményben tudatta: "a támadás legkisebb kockázatának sem teszem ki az alabamaiakat". Robert Bentley ugyanakkor nem fejtette ki, hogy konkrétan hogyan is kívánná ezt megoldani.

A washingtoni szövetségi kormány menekülteket befogadó új programjában kétezer szíriai menekült befogadását és a különböző szövetségi államokban történő elhelyezését tervezi, ám Alabamába eddig egyetlen menekültet sem telepítettek.

Vasárnap Rick Snyder michigani kormányzó jelentette be, hogy mindaddig felfüggeszti menekültek befogadását, amíg a szövetségi belbiztonsági minisztérium el nem végzi a menekültek teljes körű biztonsági átvilágítását.

A Fehér Ház egyik tisztségviselője vasárnap közölte: a kormányzat változatlanul tízezer szír menekült befogadását tervezi az elkövetkező években.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.