Merényletek Párizsban

Csehországban is járt a merényletekkel összefüggésbe hozott egyik személy

A pénteki párizsi merényletekkel összefüggésbe hozott egyik személy néhány évvel ezelőtt kétszer is átutazott Csehország területén.

2015.11.16 15:42MTI

Információikat a cseh biztonsági szolgálatok már elküldték a francia hatóságoknak - tette hozzá Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök, aki semmféle ezzel kapcsolatos további részletet nem kívánt nyilvánosságra hozni.

Bohuslav Sobotka ugyanakkor bejelentette, hogy a hatóságok kiszélesítik a cseh-szlovák határ megfigyelését.

"Szlovákiával való megegyezés alapján kiszélesítjük a cseh-szlovák határ felügyeletét" - mondta Sobotka újságíróknak szintén részletek nélkül.

Megerősítette, hogy a pénteki párizsi események után Csehországban hozott biztonsági intézkedéseket - egyebek között megerősítették a legfőbb állami intézmények és középületek, kiemelt gazdasági cégek, nemzetközi repülőterek és a francia nagykövetség őrzését - a hatóságok elegendőnek tartják, és jelenleg nem tervezik azok megszigorítását.

Milan Chovanec belügyminiszter szerint a keddi államünnep - a bársonyos forradalom kitörésének évfordulója - alkalmával a megszokottnál nagyobb számú rendőr fog felügyelni a közrendre a cseh nagyvárosokban, elsősorban Prágában.

Bohuslav Sobotka megerősítette: Csehország az Európai Uniós testületekben szorgalmazni fogja a külső schengeni határok őrzésének megszigorítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.