Merényletek Párizsban

"Istenkáromlás Isten nevét használni az erőszak és a gyűlölet igazolására"

Ferenc pápa: az erőszak és gyűlölet nem oldja meg az emberiség problémáit.

2015.11.15 13:02MTI

Istenkáromlás Isten nevét használni az erőszak és gyűlölet útjának igazolására - hangoztatta Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter téren, amely zsúfolásig megtelt hívőkkel.

A katolikus egyházfő fájdalmának adott hangot a Párizsban péntek este elkövetett terrorista támadások miatt, és testvéri részvétét fejezte ki a francia elnöknek és Franciaország összes polgárának, mindenekelőtt az áldozatok családtagjainak és a merényletek sérültjeinek.

"Ennyi barbárság rémülettel tölt el (...), miként képes az emberi szív ekkora borzalmat kitalálni és megvalósítani, amely nemcsak Franciaországot, hanem az egész világot megrázta" - fogalmazott Ferenc pápa, aki a terrorista merényleteket az "emberi méltóság minősíthetetlen megsértésének" nevezte.

A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy "az erőszak és a gyűlölet útja nem oldja meg az emberiség problémáit". Hozzátette: "istenkáromlásnak számít Isten nevét használni az erőszak és a gyűlölet útjának igazolására".

Ferenc pápa néma imára szólította fel a Szent Péter téren levőket Franciaországért, Európáért és az egész világért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.