Ukrajna

Két kézigránátot robbantottak lakóépületeknél éjjel Ungváron

Két kézigránátos robbantás történt lakóépületeknél péntekre virradó éjszaka Ungváron, az egyik robbanószerkezetet egy városi önkormányzati képviselő házának udvarára dobták ismeretlen elkövetők.

2015.11.13 10:53MTI

Az ungvári rendőrség sajtószóvivői irodájának közlése szerint az első robbanásról szóló bejelentést négy óra előtt tíz perccel, míg a második detonációról szólót tíz perccel később kapták. A helyszínre kiérkező nyomozók megállapították, hogy az első esetben egy újonnan megválasztott - korábban a Viktor Janukovics megbuktatott ukrán elnök nevével jelzett Régiók Pártjában (PR) politizáló - ungvári önkormányzati képviselő házának udvarára dobott valaki kézigránátot, amelynek a felrobbanása kisebb kárt okozott a lakóépületben és egy autóban.

A második robbantás egy tömbház udvarán történt. A detonáció nem okozott sem személyi sérülést, sem anyagi kárt.

A rendőrség közlése szerint a robbanásoknak nem volt nagy erejük. Mindkét bűnügyben megindult a nyomozás.

A Zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál - rendőrségi források által egyelőre meg nem erősített - jelentése szerint péntek hajnalban Ungváron ismeretlenek felrobbantották az ellenzéki Vidrodzsennya (Újjászületés) párt egyik helyi aktivistájának az autóját. A robbanás nyomán keletkezett tűzben megrongálódott egy közelben parkoló gépkocsi is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.