Egy érintéssel

Az ENSZ "filléres" akciót indított az éhező szíriai gyerekek megsegítésére

Az okostelefonozók egy érintéssel elláthatják ennivalóval a fiatal menekülteket.

2015.11.13 08:21MTI

Az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) "filléres" akciót indított az éhező szíriai gyerekek megsegítésére az okostelefonok használói körében, akik egy érintéssel elláthatják ennivalóval a fiatal menekülteket - jelentette be New Yorkban a világszervezet szóvivője helyi idő szerint még csütörtökön.

Egy ötvencentes, a készüléken keresztül küldött adomány elláthat egy éhező gyereket az alapvető élelemmel az iskolákban egy napon át. Az adományozók maguk dönthetik el, hogy mennyi pénzt utalnak az okostelefonjukon át - mondta Stephane Dujarric egy sajtótájékoztatón.

A ShareTheMeal nevű applikáció a Világélelmezési Program első alapgyűjtő és tudatosságra ébresztő alkalmazási módja, és ingyen letölthető. Száz százalékban önkéntes munkával működtetik, ezért minden fillér számít - mondta.

Példaként említette, hogy a csatlakozók akár ebéd közben is küldhetnek adományt a Jordániába menekült gyerekeknek, akik a WFP iskolai étkeztetési programjának a résztvevői.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.