Légi tragédia

Emberi hangokat hallanak kiszűrődni a lezuhant orosz gép roncsai közül

Egyiptomi biztonsági források szerint nincs jele annak, hogy lelőtték volna az utasszállítót.

2015.10.31 12:20MTI

Előzetes közlések szerint az orosz utasszállító repülőgép teljesen megsemmisült, valószínűleg a rajta tartózkodók túlnyomó többsége meghalt.  A gép egy nehezen megközelíthető hegyvidéki területen zuhant le, el-Arís várostól délre, ráadásul a mentést az is akadályozza, hogy most ott rosszak az időjárási körülmények.

Ha lesznek túlélők, akkor őket Kairóba szállítják, ahogyan a holttesteket is - fogalmazott egy egyiptomi biztonsági tisztségviselő.

A Sínai-félszigeten szombaton lezuhant és kettétört orosz repülőgép roncsaiból emberi hangokat hallottak a katasztrófamentők - közölte egyikük a Reuters hírügynökséggel.

A mentők azóta megtaláltak már több holttestet is a helyszínen, köztük legalább öt gyerekét. Van olyan utas, aki még be volt szíjazva a székébe - mondták.

"Tragikus látvány. Sok holttest hever a földön, többen úgy haltak meg, hogy beszíjazva maradtak az ülésükben. A gép kettétört, egy kisebb részre hátul, és egy nagyobbra elöl, amely egy sziklának csapódott. Már elvittünk a helyszínről legalább száz holttestet, a többiek még a roncsok között vannak" - mondta egy meg nem nevezett tisztségviselő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.