Illegális bevándorlás

Szijjártó Péter moszkvai és ankarai tárgyalásait is uralta a migrációs kérdés

A kiváltó okok kezelésében Oroszország az egyik fő szövetséges, ugyanis jelentős szerepe van a szíriai konfliktus kezelésében.

2015.10.22 07:52MTI

A külgazdasági és külügyminiszter Moszkvában és Ankarában folytatott tárgyalásait is uralta a migrációs válság ügye. Szijjártó Péter csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán elmondta: a megoldásban Oroszország és Törökország egyaránt kulcsfontosságú tényező.

A politikus kiemelte: a kiváltó okok kezelésében Oroszország az egyik fő szövetséges, ugyanis jelentős szerepe van a szíriai konfliktus kezelésében. Szijjártó Péter hozzátette: Törökország ugyancsak "kulcsország" a migrációs nyomás kezelésében.

A miniszter azt mondta: a hivatalos adatok szerint 2-2,5, nem hivatalosan akár 4,5-5 millió menekült is élhet Törökországban, így az ország "fantasztikus" teljesítményt nyújt.

Ezért is javasolták, hogy az Európai Unió vegye át a törökországi menekülttáborok finanszírozását - fejtette ki a miniszter, de hozzátette: hasonló segítséget kell nyújtani: a jordániai, libanoni, iraki menekülttáboroknak is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.