A sónyalogatókba tették a mérget

Negyvenre nőtt a ciánnal megmérgezett elefántok száma

Újabb 26, ciánnal megmérgezett elefánt tetemére bukkantak a zimbabwei Hwange Nemzeti Park területén két különböző helyszínen.

2015.10.14 21:43MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

A hírt szerdán jelentette be a nemzeti parkokért és vadvilágért felelős zimbabwei hatóság, egy héttel azután, hogy 14 elefánt pusztult el hasonló módon az afrikai országban. Akkor a Matusadona Nemzeti Parkban mérgezett naranccsal etették meg az elefántokat, a Hwange Nemzeti Parkban a sónyalogatókba tették a mérget az orvvadászok.

A szervezet szerint az újabb tetemeket kedden találták meg. Előkerült a megmérgezett állatoktól származó 14 agyar, a többit is eltávolították az elpusztult állatokról a vadorzók, ezeknek eddig nem találták nyomát.

Carolina Washaya Moyo szóvivő szerint az elpusztult elefántokra a nemzeti park Lupande és Chakabvi elnevezésű részén bukkantak a vadőrök. Egyelőre senkit sem vettek őrizetbe a bűnténnyel kapcsolatban, az ügyben folyik a nyomozás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.