WikiLeaks

Nem őrzik tovább Julian Assangét

Megszüntette a Scotland Yard hétfőn Ecuador londoni nagykövetségének folyamatos őrzését.

2015.10.12 16:18MTI

Az ecuadori diplomáciai képviseleten rejtőzik immár több mint három éve menedékjog védelme alatt Julian Assange, a bizalmas amerikai diplomáciai sürgönyöket százezrével kiszivárogtató WikiLeaks portál alapítója, aki ellen Svédország nemzetközi körözést adott ki. A nagykövetséget azóta folyamatosan figyelték a londoni rendőrség kihelyezett járőrei, amelyeknek az volt a feladatuk, hogy vegyék őrizetbe Assange-t, ha kilép az épületből.

A Scotland Yard azonban hétfőn közölte, hogy a nagykövetség folyamatos őrizete eddig több mint 11 millió fontba (csaknem 4,7 milliárd forintba) került, és ez "aránytalan" anyagi teher.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.