Terrorizmus

Több balkáni országból csatlakoztak az Iszlám Államhoz

Ezeknek az embereknek a visszatérése Európába komoly kihívás és veszély.

2015.10.12 09:01MTI

A balkáni országok közül Bosznia-Hercegovinából már több mint 200-an, de Szerbiából is már több mint 20-an csatlakoztak az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezethez - hangzott el az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.

A műsorban Földi László biztonságpolitikai szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy ezeknek az embereknek a visszatérése Európába komoly kihívás és veszély. Kiemelte: azokban a szabotőrökben, akik már bent vannak Európában, nem lesz gátlás, ha parancsot kapnak merénylet végrehajtására.

A szakértő szerint az ankarai merénylet összehangolt támadás volt válaszul arra, hogy Európa finanszírozná a törökországi menekülttáborokat. Földi László szerint ez üzenet volt arra, hogy Törökország ne vegyen részt az illegális bevándorlás folyamatának megállításában, mert "folyamatos merényletek érhetik őket".

A szakértő a jövőre nézve "elképzelhetetlen terrornak" nevezte, hogy a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet "szokatlan brutalitással gyermekeket is felhasznál cselekményei végrehajtásához". Felhívta a figyelmet továbbá, látni lehetett, hogy az illegális migránsok is "felhasználják a gyermekeket".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.