ISIS ellen

Bombákkal szórták meg az Iszlám Állam állásait

Több légicsapást is intézett Szíriában az Iszlám Állam állásai ellen az orosz légierő és az amerikaiak vezette koalíció harci gépei. Moszkva és Washington szerint a dzsihadistákat súlyos veszteségek érték.

2015.10.10 16:49MTI

Az orosz légierő és az amerikaiak vezette koalíció gépei az elmúlt egy napban több légicsapást is végrehajtottak Szíriában az Iszlám Állam állásai ellen.

A moszkvai és washingtoni közlések szerint a dzsihadistákat súlyos veszteségek érték. Az orosz védelmi minisztérium szerint a terrorista szervezet 29 táborára mértek csapást, Hama tartományban megsemmisítettek két parancsnoki posztot, 23 megerősített védelmi állást, egy fegyverraktárat és több haditechnikai berendezést, valamint egy álcázott irányító bázist is.

Az Egyesült Államok által vezetett koalíció gépei pénteken öt légicsapást hajtottak végre Szíriában, húszat pedig Irakban a terrorista szervezet állásai ellen. Az oroszok és az amerikaiak eközben arról egyeztetnek, miképpen lehet elkerülni a véletlen incidenseket a szíriai légtérben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.