Veszélyes tévesztés

Egy ilyen nyelvbotlásért máshol kivégzés járt volna

Szerencsésnek érezheti magát az újságíró, hogy nem egy diktatúrában vétett ekkora hibát.

2015.09.30 09:52ma.hu

Egyáltalán nem ritka, hogy az ember nyelve megbotlik, és esetleg összekeveri két ember nevét. Ilyesmi még profi tévésekkel is előfordul, de azért arra nem árt vigyázni, kit nem sikerül nevén nevezni. Vlagyimir Putyin orosz elnök mondjuk pont ilyen.

Mégis, a CNN egyik bemondónőjének sikerült összekevernie a Nagy Medve első fiát annak húsz évvel ezelőtt regnáló elődjével. Az ENSZ közgyűlésének élő közvetítése során Ashleigh Banfield az orosz elnököt véletlenül Borisz Jelcinnek nevezte, de rögtön kapcsolt és hozzátette: "Ó bocsánat! Visszamentem 20 évet az időben."

El tudjuk képzelni, hogy az eset után Putyin szokásos szúrós tekintetével nézett, de egyelőre nem érkezett jelentés, hogy a tévés hölgy meglakolt volna figyelmetlenségéért. Pedig ilyesmi tényleg előfordul néha, talán csak a Magyar "Népköztársaság" televíziója mentes az efféle hibáktól.

Screenshot


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.