Mellélőttek

Lakodalmat talált el tévedésből a légierő Jemenben: 28 halott

Lakodalmat ünneplőket talált el tévedésből síita lázadók helyett a szaúdiak vezette szövetségesek két légicsapása hétfőn Jemenben.

2015.09.28 17:28MTI
Screenshot

Lakodalmat ünneplőket talált el tévedésből síita lázadók helyett a szaúdiak vezette szövetségesek két légicsapása hétfőn Jemenben, 28 ember meghalt, több tucatnyian megsebesültek - közölték jemeni biztonsági vezetők. A légicsapások egy lakodalmat találtak el a Báb-el-Mandeb-szoros közelében fekvő al-Vahga faluban.
Egy nevének elhallgatását kérő kormányzati illetékes szerint "tévedés" történt. Szemtanúk elmondása szerint az áldozatok közül sokan nők és gyermekek.

A jemeni konfliktusban a síita húszi lázadók és Ali Abdullah Száleh volt elnök hívei állnak szemben a Szaúd-Arábia által támogatott és a nemzetközi közösség által elismert kormánnyal.

A szaúdiak vezette, az Egyesült Államok támogattását élvező szövetségesek március óta intéznek légitámadásokat a lázadók ellen, amelyeknek időről időre polgári személyek is áldozatul esnek. Az ENSZ adatai szerint eddig legalább 2100 civil áldozata van a konfliktusnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.