Többen könnyebben megsérültek

Felrobbant a maldív elnök motorcsónakja

A robbanás valószínűleg a gépházban történt, amikor a jármű hétfőn reggel elérte a kikötőt a fővárosban, Maléban.

2015.09.28 09:50MTI
Fotó: Guardian

Robbanás történt hétfőn a Maldív-szigetek elnökének motorcsónakján, Abdulla Jamínnak nem esett baja, de felesége, egy titkárnője és egyik testőre könnyebben megsérült - írta hétfőn a Havíru című helyi lap.

A robbanás valószínűleg a gépházban történt, amikor a jármű hétfőn reggel elérte a kikötőt a fővárosban, Maléban. Az elnök éppen Szaúd-Arábiából tért haza, ahol a hagyományos muzulmán zarándoklaton, a háddzson vett részt - mondta Mohamed Saríf, az elnöki hivatal minisztere.

A 320 ezer lakosú ország nemzetközi repülőtere egy külön szigeten van, így a fővárost vízi úton lehet megközelíteni.

A tárcavezető közölte, hogy a detonáció okáról egyelőre nem tudnak semmit. Az indiai-óceáni szigetállamban gyakoriak a hajóbalesetek és -tüzek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.