Tudnak élni

Putyin és Belrusconi 240 éves borral koccintottak

Az 1775-ös évjáratú, Jerez de la Frontera spanyol bor palackjának becsült értéke 100 000 - 150 000 dollár.

2015.09.20 10:15ma.hu
dcnews.ro

Múlt héten a Krím-félszigeten fogadta Vlagyimir Putyin Oroszország elnöke Silvio Belrusconit, Olaszország volt miniszterelnökét. A találkozó alkalmával a két politikus egy 240 éves borral koccintott - írja az ittHON.ma a dcnews.ro hírére hivatkozva.

Az 1775-ös évjáratú, Jerez de la Frontera spanyol bor palackjának becsült értéke 100 000 - 150 000 dollár.

A helyszínt adó Massandra borpincészet öt hasonló palackkal rendelkezett, amelyeket a XIX. századi megnyitása óta őriz.

A pincészet igazgatója ellen az ukránok büntetőjogi eljárást indítottak hűtlen kezelés vádjával a bor megbontása miatt, hiszen a pincészet a Krím-félsziget orosz fennhatóság alá való csatolás előtt az ukrán állam tulajdonában volt. A lap szerint nem valószínű, hogy az oroszok törvényszék elé engedik a Putyinnak kedveskedő igazgatót.

"Olaszországban háttérbe vagyok szorítva, Putyin pedig azt mondta, hogy kész megadni nekem az állampolgárságot, és rám bízni a gazdasági minisztérium vezetését" - mondta még júliusban az idén 79. születésnapját ünneplő Silvio Berlusconi egy vacsorán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.