Putyin szóvivője tagad

Putyin gazdasági miniszteri tisztséget és orosz állampolgárságot kínált Berlusconinak

Ezt írta a La Stampa című olasz napilap a volt olasz kormányfőre hivatkozva. Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője viszont azt mondta: az orosz elnök csak morális támogatásáról akarta biztosítani régi barátját.

2015.07.23 17:45MTI

"Olaszországban háttérbe vagyok szorítva, Putyin pedig azt mondta, hogy kész megadni nekem az állampolgárságot, és rám bízni a gazdasági minisztérium vezetését" - mondta a szeptemberben már 79. születésnapját ünneplő Silvio Berlusconi egy vacsorán.

A volt kormányfő kijelentéséről az egyik vendég számolt be, akit az olasz lap csütörtökön idézett.

Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője viszont azt mondta: az orosz elnök csak morális támogatásáról akarta biztosítani régi barátját. "Ez nem hivatalos felkérés volt valamilyen hivatalos tisztségre, ami természetesen lehetetlen" - mondta Peszkov az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint. "Putyin és Berlusconi régi barátok. Továbbra is tartják a kapcsolatot, ez igazi jóbaráti viszony" - tette hozzá a szóvivő.

Massimo Gramellini, a La Stampa vezércikkírója, aki a lap első oldalán élcelődött Berlusconi "vallomásán", megjegyezte: ha Berlusconi valóban Oroszországba menne, "kommunista típusú ötéves terveinek bukását ezúttal nem lehetne a bírák és az újságírók túlhatalmának betudni, hisz ez egy olyan csapás, amitől Oroszország jó ideje megszabadult". S a legfontosabb értekezleteket nyilván "éjfél után tartanák Putyin nyaralójában (...) fiatal közgazdásznők egy csoportjával" - tette hozzá a vezércikkíró Berlusconi bunga-bunga partijaira utalva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.