Illegális bevándorlás

Így fogadták a spanyolok az elgáncsolt szír menekültet és gyerekeit - videó

Spanyolországban, Getafe városában lesz fociedző az a szír menekült, akit az N1TV operatőre gáncsolt el, miközben fiával a karjában szaladt a rendőrök elől Röszkénél.

2015.09.18 08:16ma.hu

A férfit és családját egy berendezett lakás várta Spanyolországban, továbbá nem menekültstátuszt kap, hanem munkaszerződést, így mint külföldi munkavállaló kaphatja meg a tartózkodási engedélyt.

Az 52 éves Osama Abdel-Muhsen Alghadabot, aki hazájában tornatanári felügyelő és edző volt az Al Fituwa Football Clubnál, a spanyol futballedzői oktatási központ (CENAFE) alkalmazza majd. A férfi felkutatásának ötlete is tőlük származik. Egy arabul jól beszélő diákjukat küldték Münchenbe, akinek pedig egy újságíró segített.

Miguel Ángel Galán, a központ elnöke szerint az ajánlatot örömmel és azonnal elfogadta a szír férfi, csak azt kérte, segítsenek neki abban, hogy Törökországban tartózkodó felesége és másik két gyereke is Spanyolországba utazhasson.

Mint ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, az elképzelések szerint az edző a későbbiekben a Getafe C.F. nevű csapatnál fog dolgozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.