Külföldi sajtó Magyarországról

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung: Orbán "az európai szolidaritás potyautasa"

"Nem tartja be a közös szabályokat és eltereli az emberáradatot Bajorország felé".

2015.09.13 12:39MTI
Forrás: Youtube

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című, vasárnaponként megjelenő konzervatív német lap a magyar menekültpolitikáról közölt véleménycikket.

Orbán nem példakép című írásában Thomas Gutschker kiemelte: a magyar miniszterelnök a "határorzott jelszavak és az egyszerű igazságok embere", aki mindenre tud egy "gyors megoldást".

"Menekülthullám? Építsünk egy kerítést! Rakoncátlan menekültek? Csukjuk le őket!" - írta a FAS munkatársa. Hozzátette: Orbán "legújabb ötlete", hogy aki a "Szírián kívüli 'biztonságos menekülttáborokból' Európába jön, nem jogosul menedékre, mert csak 'jobb életet akar, mint a táborokban'".

A szerző szerint a menedékjog megadásáról annak alapján kell dönteni, elvárható-e a kérelmezőtől, hogy visszatérjen a hazájába.

A "haza" a döntő, és "nem valamiféle tábor" - hangsúlyozta.

Thomas Gutschker úgy vélte: Orbán számol azzal, hogy az "emberhez méltatlan körülmények miatt" Németországból és Ausztriából nem küldenek vissza menekülteket Magyarországra.

Orbán nem azt akadályozza meg, hogy menekültek jussanak be az EU-ba, hanem csak azt, hogy visszatérjenek Magyarországra. Orbán "az európai szolidaritás potyautasa","nem tartja be a közös szabályokat és eltereli az emberáradatot Bajorország felé" - írta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.