Illegális bevándorlás

Pröll bírálja Faymannt, aki bírálta Orbánt

Élesen bírálta Erwin Pröll alsó-ausztriai tartományfőnök Werner Faymann osztrák kancellárt Orbán Viktor magyar kormányfővel szembeni kritikái miatt.

2015.09.12 19:50MTI

Élesen bírálta Erwin Pröll alsó-ausztriai tartományfőnök Werner Faymann osztrák kancellárt Orbán Viktor magyar kormányfővel szembeni kritikái miatt az Österreich című osztrák napilapnak adott interjújában, szombaton.

"Egyáltalán nem tartom segítőnek azt, hogy a kancellár ebben a helyzetben konfrontálódott a magyar miniszterelnökkel, ahelyett, hogy egymás között tárgyalnának. Attól tartok, hogy bizonyos tanácsadók hamis irányba terelték a kancellárt, amely nem méltó egy államférfihoz, és a helyzetet nehezebbé teszi" - hangoztatta Pröll.

A tartományfőnök megállapította, hogy az osztrák kormány hosszú ideig alábecsülte a menekülthelyzetet. "Az osztrák kormány nagyon megkésve reagált a helyzetre. Naiv volt az a feltételezés a kancellár részéről, hogy a problémát meg lehet oldani területi kvótákkal... Örülök annak, hogy a kormányban felismerték, a probléma időközben hihetetlen nemzeti kihívássá vált, amelyet csak közösen lehet megoldani." A kormány "túlságosan sokáig hátradőlt a menekültkérdésben, amelyet még ma is alábecsül. Ez helyet csinált egy harmadik erő számára" - magyarázta.

Pröll különösen keményen bírálta az Európai Unió menekültpolitikáját. Hangoztatta ugyanakkor, hogy Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének legutóbbi beszéde "egy lépést jelent a helyes irányban". Annak a véleményének adott hangot, hogy felül kell vizsgálni a menekültek elosztására javasolt kötelező kvóták nagyságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.