Illegális bevándorlás

Bajor belügyminiszter: elfogadhatatlan, hogy Németország egyedül viseli a terheket

Joachim Herrmann lapinterjúban hangsúlyozta: "nem lehet így viselkedni egymással Európában".

2015.09.06 19:59MTI

Elfogadhatatlan, hogy Németország gyakorlatilag egyedül viseli az európai menekültválság terheit - mondta a bajor belügyminiszter vasárnap a Bild című lapnak.

Joachim Herrmann hangsúlyozta: "nem lehet így viselkedni egymással Európában".

Hozzátette, hogy a súlyos aránytalanságra a berlini vezetésnek is fel kell hívnia az uniós partnerek figyelmét. "A szövetségi kormánynak végre nyíltan kell beszélnie" - mondta a bajor konzervatív CSU politikusa a Bild online kiadásában ismertetett nyilatkozatában, amelyben ismét bírálta Angela Merkel kancellár, a testvérpárt CDU elnökének döntését a Magyarországról indult menedékkérők beengedéséről.

"Elég erős, hogy a tartományokat nem tájékoztatták a döntés meghozatala előtt" - mondta a bajor belügyminiszter.

A CDU/CSU pártszövetség és a koalíciós társ szociáldemokrata párt (SPD) vezetői vasárnap este megbeszélést kezdenek a menekültválság kezeléséről, a találkozó a CSU-s nyilatkozatok révén feszült hangulatban kezdődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.