Illegális bevándorlás

Ausztria újra bezárja a kapuit a menekültek előtt?

"Mindig is azt mondtuk, hogy ez egy vészhelyzet, amelyben sürgősen és emberségesen kellett eljárnunk. Több mint 12 ezer emberen segítettünk égető helyzetben" - mondta az osztrák kancellár.

2015.09.06 17:13MTI

Fokozatosan vissza kell vonni azokat a kivételes intézkedéseket, amelyeket a hétvégén a menekültügyi helyzet kezelése érdekében meghoztak - közölte Werner Faymann osztrák kancellár vasárnap.

"Lépésről lépésre el kell hagynunk a különleges intézkedéseket, és vissza kell térnünk a jogi normáknak megfelelő és emberséges, normális helyzethez" - írta Faymann közleményében.

A kancellár egy szóvivője szerint ez azt jelenti, hogy az osztrák-magyar határon ismét szúrópróbaszerű ellenőrzéseket fognak tartani, ha véget ért a menekültáradat. Az APA hírügynökség pedig úgy értékelte, hogy ezzel fokozatosan felfüggesztik az osztrák határ menekültek előtti megnyitását.

"Mindig is azt mondtuk, hogy ez egy vészhelyzet, amelyben sürgősen és emberségesen kellett eljárnunk. Több mint 12 ezer emberen segítettünk égető helyzetben" - fogalmazott az osztrák kancellár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.