Illegális bevándorlás

Ausztria nem engedte át a vonatokat Hegyeshalomnál

A Bécsből Magyarországra eljutni próbáló utasokat elmondásuk szerint arról tájékoztatták, hogy menekültek ellenőrzése miatt állították le a forgalmat a két ország között.

2015.08.19 12:41ma.hu

Megállt egy időre a vasúti közlekedés az Ausztria és Magyarország közötti legnagyobb forgalmú fővonalon, a leállítás mögött az osztrákok vannak. Az index.hu szerint menekültprobléma lehetett az ideiglenes intézkedés hátterében.

A hegyeshalmi határon át az ÖBB – bizonytalan ideig – nem fogad és nem indít vonatokat –erősítette meg a MÁV szerda délelőtt. „Emiatt az érintett nemzetközi vonatok Magyarország területén, a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon csak a hegyeshalmi vasútállomásig, illetve onnét közlekednek ideiglenesen.”

A Bécsből Magyarországra eljutni próbáló utasoktól a lap úgy tudja, őket helyben arról tájékoztatták, hogy menekültek ellenőrzése miatt állították le a forgalmat a két ország között. A Bécsből 8 óra után indult vonat utasai 11 órakor még Bruck an der Leithánál várták, hogy értük menjen egy autóbusz, ami majd átviszi őket Hegyeshalomra. A forgalom mindkét irányban szünetelt.

Az óta a MÁV honlapja szerint újraindult a nemzetközi forgalom. Először a 346-os Dacia Euronightot és a Münchenbe tartó 62-es számú Railjetet engedi át az ÖBB. A további személyszállító vonatokat a rendelkezésre álló személyzet függvényében tudják fogadni az osztrák oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.