Illegális bevándorlás

Szijjártó: drámai a helyzet

Magyarországon és Budapesten drámai a helyzet, Magyarország viszont elszánt és elkötelezett, hogy az uniós szabályokat betartsa - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban.

2015.09.04 13:47MTI

Az uniós külügyminiszterek informális tanácskozását megelőzően a miniszter elmondta, hogy ezt a célt szolgálja a magyar-szerb határon épült kerítés is, valamint hamarosan tranzitövezetek is létrejönnek majd, ahol a migránsok benyújthatják majd menedékkérelmüket, amelyet ott pár napon belül el is bírálnak, amit ott kell majd megvárniuk.

Szijjártó Péter azt is közölte, hogy a magyar állam a menekülttáborokban lévő menedékkérőknek minden segítséget megad, ott biztosított az ivóvíz, az élelem és a higiénés feltételek.

"De a pályaudvar nem menekültállomás. El kell hagyniuk a közterületet. A táborokban minden segítséget megkapnak. Ez ilyen egyszerű" - magyarázta a miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.