ATR42-300 TRIGANA

Eltűnt egy indonéz járat, 54 emberrel a fedélzetén

Elvesztette a kapcsolatot a légi irányítás az indonéz repülőgéppel Pápua őserdővel borított területe felett.

2015.08.16 14:42ma.hu

49 utassal, és az öttagú személyzettel szállt fel a ATR 42-300 típusú gép a Jayapura-Sentani reptérről (DJJ) 14:21-kor (05:21 UTC) , és 15:16-kor (06:16 UTC) kellett volna landolnia az indonéz Oksibil Airport (OKL) kifutópályáján, ám 14:55-kor (05:55 UTC) megszűnt a kapcsolat a PK-YRN járat és a repülésirányítók között - olvasható az Aviation Safety oldalán.

A mentőszevezet, a National Search and Rescue Agency (BASARNAS) nagy erőkkel keresi a gépet, hogy még sötétedés előtt eredményre jussanak. "Nem tudjuk megerősíteni, hogy lezuhant, mindössze annyit tudunk, hogy nincs kapcsolat a géppel" - mondta a BASARNAS vezetője, Bambang Soelystyo telefonon a Reuters-nek.

A BASARNAS Twitter-oldala szerint az ATR 42-300 járat a Trigana Air Service gépe, Franciaországban és Olaszországban gyártották, 44 felnőttet, öttagú személyzetet és 4 gyermeket szállított.

A Trigana 2007 óta szerepel az EU feketelistáján a biztonsági problémái miatt.

aviation-safety.net


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.